Friday, November 4, 2011

Pannekoeken "A la minute"

Deze pannekoeken a la minute komen uit het kookboek van mijn moeder. Ik varieer hier heel dikwijls met dit recept vooral wat de bloem betreft. Meestal gebruik ik op 100 gram witte bloem 25 gram donkere bloem van roggemeel of boekweitmeel. Zo hebben de pannenkoeken een meer vezelrijke structuur die het lichaam ten goede komt. Wat de bakpoeder betreft gebruik ik één volledig zakje per 750 gram bloem, je kan natuurlijk ook altijd zelfrijzend bakmeel gebruiken.

Ingredienten voor de Pannenkoeken "A la minute" (12 pannenkoeken)
  • 125 gram bloem
  • 50 gram fijne suiker
  • een snuifje kaneel
  • 2 eieren
  • een snuifje bakpoeder
  • 1/4 liter melk
Bereiding van de Pannenkoeken "A la minute"
  1. Neem een grote kom en meng de bloem, suiker, bakpoeder en kaneel droog door elkaar.
  2. Voeg er daarna de eirerdooiers aan toe.
  3.  Breek alles met de lauwe melk.
  4. Wanneer alles goed is omroert voeg je er het in sneeuw geklopt eiwit onder.
  5. Spatel alles goed onder elkaar en bak onmiddellijk.
  6. Dien op met suiker, konfituur, choco...